خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران را کجا بخوریم؟ آیا شما هم به دنبال خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران هستید؟ اگر از گردشگران خارجی در مورد ویژگی های ایران بپرسید، اکثر آنها از غذاهای ایرانی بسیار راضی هستند و از طعم انواع کباب، پلو، آش و شیرینی ایرانی تعریف می کنند. اصولا غذاهای ایرانی خوشمزه هستند و هر کدام از شهرهای کشورمان غذاهای لذیذ خود را دارند. یکی از افرادی که زیاد سفر می کرد توصیه می کرد در سفرها غذاهای آن شهر را امتحان کنید. چرا که غذاهای سنتی تنها غذا نیستند، بلکه شرایط جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی شهر را نیز شامل می شوند. در این مطلب به معرفی چند غذای سنتی برخی از استان های کشور می پردازیم.
زرشک پلو ترکیبی از طعم شیرین و خوش طعم
زرشک پلو، یک غذای مشهور در بین غذاهای ایرانی، ترکیبی از طعم ها و بافت ها است. این غذای لذیذ از برنج معطر مزین به زرشک ترش و گاهی با زعفران و پسته همراه شده است. طعمهای متضاد برنج و زرشک به طور هماهنگ با هم ترکیب میشوند و تجربهای را ایجاد میکنند که هم خوشمزه و هم آرامش بخش است. بهطور سنتی، آن را با مرغ آبدار سرو میکنند . با کاوش در پیچیدگی ها و تنوع غذاهای ایرانی، زرشک پلو به عنوان یک کلاسیک جاودانه ظاهر می شود و قلب و روح هنر آشپزی ایرانی را تسخیر می کند.
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران (استان گیلان)
گیلان در غذاهای لذیذ ایرانی پیشرو است. غذاهای گیلانی طعم فوق العاده ای دارند. انواع سبزیجات و طعم دهنده هایی که در گیلان وجود دارد دلیل اصلی خوش طعم بودن غذاهای گیلانی است. تنوع غذاهای گیلانی بسیار زیاد است. در اینجا تنها به تعدادی از این غذاها اشاره می کنیم.
باقلا قاتق
باقلا قاتق یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین غذاهای رشت است. از نوع خاصی از حبوبات که در گیلان کشت می شود برای تهیه باقلا قاتق استفاده می شود. از دیگر مواد مورد استفاده در تهیه این غذا می توان به سیر، تخم مرغ و شوید اشاره کرد. برخی لوبیا را با برنج به عنوان غذای اصلی و برخی دیگر به عنوان میان وعده می خورند.
میرزا قاسمی
یکی دیگر از غذاهای محبوب گیلانی ها میرزا قاسمی است. این غذا گاهی به عنوان میان وعده مصرف می شود. بادمجان، تخم مرغ، سیر فراوان و گوجه فرنگی از جمله موادی است که در ترکیب میرزا قاسمی استفاده شده است. بادمجان میرزا قاسمی، اغلب کباب می شود.
کباب ترش از غذاهای ایرانی که حتما باید امتحان کنید
کباب ترش با تکه های آبدار گوشتی که در ترکیبی از رب انار، گردوی کوبیده شده و گیاهان معطر مخلوط می شود، به درستی جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین غذاهای ایرانی به دست آورده است. این غذا که از استان سرسبز گیلان سرچشمه می گیرد، تجسم تلفیقی از طعم ترش و شیرین است که در غذاهای ایرانی گرامی داشته می شود. هر لقمه کباب ترش، سیخ شده و کبابی شده، انفجاری لذت بخش از طعم هاست که نشان دهنده مهارت آشپزی ایران است.
ترشی تره
تره فرنگی نیز یک غذای بسیار خوش طعم گیلانی است. وقتی تره می خورید طعم انواع سبزیجات معطر را حس می کنید. آب نارنج یا آب پرتقال فراوان به این غذا طعم ترش دلپذیری می دهد. تخم مرغ، دارچین و سیر از دیگر موادی هستند که برای تهیه ترشی تره استفاده می شود.
بیشتر بخوانید:
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران(مازندران)
مازندرانی ها هم مثل همسایه شان، گیلان غذاهای لذیذی دارند. اگرچه بسیاری از این غذاها در هر دو استان رایج است، اما برخی از این غذاها به طور خاص متعلق به مازندران یا گیلان می باشند. تنوع غذا در مازندران نیز زیاد است. در اینجا فقط تعدادی از غذاهای خوشمزه آنها را مشاهده می کنید.
کادوحلوایی
کدو تنبل یک غذای سنتی سالم و خوشمزه است. کدو سبز و سیب زمینی مواد اصلی مورد استفاده در تهیه کدو حلوایی هستند. گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر و پیاز نیز به کدو اضافه می شود. اگر کدو حلوایی را با کدوی تازه بپزید طعم بسیار خوبی خواهد داشت.
کئی پلا
در گویش مازندرانی به کدو کئی می گویند. علاوه بر کدو حلوایی، پیاز، گوشت چرخ کرده، برنج، زیره، زردچوبه و ادویه نیز به کی پلا اضافه می شود. کی پلا همچنین یک غذای سالم برای کودکان است.
ناردون خورش
مازندرانی ها هم مثل گیلانی ها غذای ترش زیادی دارند. خورش ناردون یکی از این غذاهای ترش و خوشمزه است. برای تهیه این غذا مرغ را سرخ می کنند. سپس با دانه های انار، رب انار، پیاز داغ، شکر و ادویه می پزند. خورش ناردون با برنج ایرانی مرغوب سرو می شود.
شما می توانید برای اطلاع از بهترین کافه های غرب تهران به این صفحه بروید.
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران(استان فارس)
غذاهای محلی لذیذ و خوشمزه تنها مختص به به شهرهای شمالی کشور نیست. شما می توانید خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران را در استان فارس نیز امتحان کنید . اگر به شیراز یا شهرهای دیگر استان فارس سفر کردید، حتما غذاهای خاص این استان را امتحان کنید. برخی از مهم ترین غذاهای استان فارس عبارتند از:
کلم پولو
معروف ترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلم پلو در شهرهای دیگر متفاوت است. در تهیه این غذا به غیر از کلم از سبزیجات معطر، گوشت و ادویه استفاده می شود. کلم پلو شیرازی را حتما با سالاد شیرازی بخورید تا از طعم آن بیشتر لذت ببرید.
قنبر پلو
قنبر پلو شیرازی یک غذای لذیذ برای شیراز است که در شهرهای دیگر نیز طرفداران زیادی دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده و پیاز و کشمش آماده می شود.
سوپ سبزیجات
آش سبزی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی و یکی از غذاهای سنتی شیراز است. همانطور که از نامش پیداست در این سوپ از انواع سبزیجات، بسیار استفاده می شود. نخود، لوبیا، عدس و پیاز از دیگر مواد تشکیل دهنده این سوپ است.
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران (اصفهان)
مردم اصفهان، کباب را در شب های بهار در نزدیکی زاینده رود درست می کنند. اما اصفهانی ها به جز کباب غذاهای خوشمزه دیگری هم می خورند. در ادامه به معرفی برخی از غذاهای معروف اصفهان می پردازیم.
بریانی
معروف ترین غذای اصفهان بریان است. بریان هم در خانه و هم در رستوران ها آماده و سرو می شود. کباب ترکیبی از گوشت، جگر گوسفند سفید و انواع ادویه جات است. گریل خوراکی گرد است و شبیه همبرگر است. علاوه بر این مقداری آبگوشت در ظرفی سرو می شود که می توانید نان را در آن بریزید و میل کنید. این آبگوشت از پختن ترکیبات برشته شده در آب به دست می آید.
شما می توانید دستور پخت بهترین کباب ها را در این لینک پیدا کنید.
قیمه نخودی
نخود قرمز یا قیمه نخودی یکی دیگر از غذاهای سنتی اصفهان است. برای تهیه این غذا گوشت چرخ کرده را با آردنخودچی مخلوط کرده و از آن کوفته های کوچک درست می کنند. این کوفته ها با سیب زمینی در آب و رب پخته می شوند.این غذا هم با نان و هم با برنج سرو می شود.
شما می توانید برای اطلاع از دستور پخت بهترین دسر ها به این لینک بروید.
خورش ماست
خورش خزه یا خورش ماست بر خلاف اسمش دسر است; دسری که در بین اصفهانی ها طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این دسر، گوشت را پخته، هم می زنند، سپس با عصاره ماست، زعفران و شکر ترکیب می کنند. این دسر با خلال بادام و پسته تزیین می شود. در این لیست تنها تعداد محدودی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران معرفی شدند، اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه هستید ما را دنبال کنید.
شما می توانید جهت اطلاع از بهترین رستوران های شمال تهران به این لینک بروید.
معروف ترین غذای سنتی ایرانی چیست؟
معروفترین غذای سنتی ایرانی بسته یه سلیقه متفاوت است، زیرا ایران غنی از تنوع غذایی و مناطق جغرافیایی متنوع است. با این حال، برخی از غذاهای سنتی که در سراسر کشور شناخته میشوند عبارتند از:
- کباب: انواع کباب، مانند جوجه کباب، کباب برگ، کباب کوبیده و سالاد کباب، یکی از غذاهای سنتی و محبوب در ایران است.
- آش: آش رشته، آش اسفناج و آش جو، غذاهایی هستند که در بسیاری از مناطق ایران، به خصوص در فصل سرد سال، سرو میشوند.
- خوراک: خوراک سبزیجات، خوراک بادمجان، خوراک گوجهفرنگی و خوراک لوبیا پلو با میگو، به عنوان برخی از غذاهای سنتی و پرمصرف در ایران محسوب میشوند.
- قرمهسبزی: قرمهسبزی یک غذای سنتی است که شامل سبزی فرنگی، نعناع و گوجهفرنگی است و با مزه منحصر به فردی سرو میشود.
- فسنجان: فسنجان یک غذای سنتی شیرازی است که با استفاده از گردو و رب انار و مرغ یا گوشت تهیه میشود.
توجه داشته باشید که این فقط چند نمونه از غذاهای سنتی ایرانی است و هر منطقه ایران دارای غذاها و خوراکهای خاص خود است که به تاریخچه و اصالت سنتی خود دست یافتهاند.