مقالات

انواع خورشت ساده ایرانی

انواع خورشت ساده ایرانی

انواع خورشت ساده ایرانی کدامند؟ هنگام بررسی منوی یک رستوران ایرانی حتما شاهد غذاهایی به نام خورشت خواهید بود.این واژه یک کلمه عمومی برای غذاهای خورشتی در آشپزی ایرانی است. در ایران طیف وسیعی از خورشت ها را می یابید، برخی از آن ها مانند قورمه سبزی، قیمه و فسنجان هستند که در همه شهرها طبخ می شوند و برخی مانند خورشت ماست است که، فقط در اصفهان طبخ می گردد، با ما همراه باشید تا انواع خورشت ساده ایرانی را بشناسید.

لیست انواع خورشت ساده ایرانی

خورشت قورمه سبزی

قورمه سبزی محبوب‌ترین خورش ایرانی در بین گردشگران ایرانی و بین‌المللی است و تقریباً در هر منوی رستوران‌ها می‌توانید آن را پیدا کنید. مواد اصلی خورشت، گوشت (گوشت بره یا گوساله)، سبزی تازه (جعفری، گشنیز و اسفناج) و لوبیا است. برای پخت خورشت از پیاز و مقداری ادویه استفاده می شود.

خورشت کرفس

ماده اصلی خورشت کرفس، کرفس است، بنابراین خورش بسیار سالمی است و در لیست انواع خورشت ساده ایرانی قرار دارد.  علاوه بر کرفس، گیاهان دیگر نعناع و جعفری هستند. با گوشت بره یا گوساله پخته می شود. برخی افراد لوبیا چشم بلبلی و رب انار را نیز اضافه می کنند که چندان محبوب نیست. معمولا طعم خورشت کرفس کمی ترش است.

بیشتر بخوانید:

لیست رستوران های تهران

رستوران در تهران برای صبحانه

خورشت بادمجان

بادمجان در بسیاری از غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد، اما یکی از محبوب ترین آنها خورشت بادمجان است. ماده اصلی خورشت گوشت و بادمجان با پیاز و ادویه است، سس گوجه فرنگی نیز به خورش اضافه می شود.

خورشت فسنجان

فسنجان نوعی خورش است که در بین ایرانیان دستور پخت متفاوتی دارد و در لیست انواع خورشت ساده ایرانی قرار دارد. برخی فسنجان را با مرغ و برخی با گوشت می پزند. برخی آن را شیرین و برخی ترش می پزند. هر چه به عنوان گوشت انتخاب کنید، ماده اصلی آن گردوی کوبیده شده با طعم انار است.

خورشت قیمه

گوشت و لپه از مواد اولیه خورشت هستند. رب گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات ترشی جات نیز در هنگام پخت اضافه می شود. خورش به همراه سیب زمینی سرخ کرده در ورقه های کوچک و نازک سرو می شود. لازم به ذکر است که، خورشت قیمه پرطرفدارترین خورش نذری است.

شما می توانید جهت اطلاع از لیست رستوران های اصفهان به این لینک بروید.

 خورشت ماست

این خورشت بیشتر در اصفهان پخته می شود، اسمش کمی عجیب است، با این حال بسیار خوشمزه است. مردم به دلیل طعم شیرین، آن را به عنوان غذای اصلی یا حتی به عنوان دسر می خورند.

گوشت گاو، ماست ساده و زعفران علاوه بر پیاز، تخم مرغ زردچوبه و شکر مواد اصلی هستند. خورش مخلوطی از همه مواد است و نمی توان اجزای آن را تشخیص داد.

بز قورمه

این خورش مانند خورشت ماست در ایران چندان رایج نیست و فقط در استان کرمان پخته می شود. این مخلوط حاوی گوشت گاو، لوبیا، کشک و پیاز است. سیر، زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل نیز به عنوان ادویه به خورش اضافه می شود.

تصویر-انواع-خورشت-ساده-ایرانی--9494

خورشت لوبیا

خورشت لوبیا سبز خورش سنتی ایران است. خورش را معمولاً از ترکیب لوبیا سبز، مرغ یا بره، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، زیره، دارچین، زردچوبه، فلفل قرمز، آبلیمو، روغن، نمک و فلفل درست می کنند.

پیاز و سیر را در روغن تفت می‌دهند، سپس با گوشتی که با زردچوبه، نمک، فلفل، زیره و فلفل قرمز چاشنی شده است مخلوط می‌شوند. گوجه‌فرنگی‌ها را به تابه اضافه می‌کنیم و مخلوط را با آب می‌پوشانیم و روی حرارت ملایم می‌جوشانیم.

لوبیا سبز را تفت داده و با دارچین و آبلیمو به قابلمه اضافه می کنیم. خورشت کمی بیشتر می‌پزد تا سس غلیظ شود و گوشت و لوبیا سبز نرم شوند.

خورش قارچ از انواع خورشت ساده ایرانی

خورش قارچ یک خورش سنتی ایرانی است که با قارچ به عنوان ماده اصلی تهیه می شود. مواد دیگر شامل پیاز، مرغ، سیر، آرد، زعفران، زرده تخم مرغ، آبلیمو و روغن است. در اواخر پخت، زعفران و آبلیمو را با قارچ به قابلمه اضافه می کنیم و زرده تخم مرغ را هم زده و با احتیاط به قابلمه اضافه می کنیم و خورش را چند دقیقه دیگر می پزیم.

پس از اتمام، خورش قارچ معمولاً روی برنج سرو می شود. این غذا اغلب با تکه های لیموترش و جعفری تزئین می شود.

خورشت کدو

خوشت کدو، یک خورش سنتی ایرانی است که ترکیبی از گوشت و کدو سبز است. اکثر دستور العمل ها گوشت بره را به عنوان گوشت انتخابی می نامند، اما می توان آن را با گوشت گاو یا مرغ جایگزین کرد. نسخه هایی از این غذا نیز وجود دارد که اصلاً شامل گوشت نمی شود.

هنگام تهیه خورشت، گوشت را در روغن نباتی با پیاز، سیر، گوجه فرنگی و لیموترش خشک سرخ می کنند. این غذا با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار می شود. قبل از اینکه کدوها به خورش اضافه شوند، معمولاً به آرامی سرخ می شوند. این خورش غلیظ را معمولا با برنج ایرانی دم کرده سرو می کنند.

خورش آلو اسفناج

خورش آلو اسفناج از انواع خورشت ساده ایرانی  است. این یک خورش اسفناج و آلو خشک سنتی ایرانی است. با اسفناج و آلو، گوشت گوسفند یا گوساله، پیاز، زردچوبه، آبلیمو، زعفران، دارچین و روغن زیتون تهیه می‌شود.

خورش بامیه

خورش بامیه یک خورش سنتی ایران است. خورش را معمولاً از ترکیب گوشت گاو یا بره، رب گوجه فرنگی، بامیه، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، روغن زیتون، زردچوبه، دارچین، آب گوشت گاو، برگ بو، نمک و فلفل درست می کنند. گوشت را در روغن سرخ می‌کنند و با بقیه مواد به جز بامیه مخلوط می‌کنند.

در قابلمه را می پوشانیم و ظرف را می پزیم تا گوشت نرم شود. در اواخر پخت بامیه را به قابلمه اضافه می کنیم و می پزیم تا نرم شود. خورش گرم سرو می‌شود و معمولاً کنار آن برنج هم گذاشته می‌شود. این لیستی از انواع خورشت ساده ایرانی بود که معرفی کردیم برای اطلاعات بیشتر در زمینه شناخت بهترین رستوران های تهران و… وب سایت ما را دنبال کنید.

بهترین کافه های تهران از نظر شما کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *